Dezinfekciniai skysčiai

Dezinfekciniai skysčiai


Namų vaistinėlėje ar rankinėje pravartu bet kokiu metų laiku turėti dezinfekcinį skystį.
Po šiuo laikotarpiu siaučiančio Corona viruso - manau pasikeis daugelio įpročiai, ir dezinfekcijos priemonių naudojimas taps įprastu įgūdžiu.
Parduotuvėse ar vaistinėse yra tikrai įvairus dezinfekcinio skysčio pasirinkimas - gelis; purškiamas dezinfekantas, dezinfekcinės servetėlės ir kt. Bet kokį ir kada rinktis ?

Namuose, karantino metu, kuomet būnama tik su šeimos nariais - geriausia asmeninė rankų dezinfekcija - dažnas rankų plovimas. Rinktis reiktų muilą, kuris turi dezinfekcinių savybių - dar gali vadintis antibakterinis rankų muilas. Tokie muilai dažniausai būna bekvapiai, todėl reiktų nepadauginti naudojant, nes sudėtyje yra spirito. Atsirinkti reiktų pagal gamintoją- koks labiau patinka. Čia svarbiausia - kad muilas nesukeltų alergijos, nesausintų odos. Ypač jautriai odai rekomenduoju putų pavidalo muilą, mažiau alergizuos.
Renkantis rankų plovimo priemones svarbu atkreipti dėmesį, kad tai būtų pažymėta, jog yra 1 tipo biocidas, skirtas būtent sąlyčiui su žmogaus oda. Daugiau informacijos apie biocidus ir jų rūšis galite rasti čia.
Biocidų naudojimas buityje - info čia 
Ar Jūsų įsigyta dezinfekcijos priemonė yra legali, t.y. ar saugi naudoti, galite pasitikrinti duomenų bazėje, apie tai info čia. 


Kitas svarbus aspektas - tai tinkamas rankų plovimas. Nuo to, kaip ir kiek laiko bus plaunamos rankos - priklauso rankų švara.
Kaip tinkamai plauti rankas - informaciją galite rasti čia.

Puikiai paaiškinantis video vaikams kaip tinkamai plauti rankas - čia.

Lankantis viešose vietose, visada reiktų naudotis dezinfekantais- kokio tai bus pavidalo - gelis ar skystis, o gal antibakterinės servetėlės- jokio skirtumo, priklauso nuo patogumo. Šiuo atveju (Corona viruso metu) svarbiausia būtų dezinfekanto stiprumas - denatūruoto etilo alkoholio koncentracija turi būti ne mažiau kaip 80%.
Lietuvoje šiuo metu yra ne viena dešimtis įmonių, kurios turi leidimus gaminti šiuos skysčius, todėl nereiktų tikėti spekuliantais ar apsimetėliais, ir tikrinti informaciją apie pirkėją, prekės etiketę.
Ant gaminio etiketės turi būti parašyta, jos dezinfekantas pagamintas pagal Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą formulę Nr.1. Sudėtyje be etanolio turi būti glicerolio, vandeninio peroksido.
Dėl gaminio saugumo, dezinfekantus būtina laikytitinkamoje temperatūroje.

Keletas gamintojų pavadinimų galima rasti čia.



Be asmeninės dezinfekcijos, yra labai svarbi ir aplinkos švara. Paviršių dezinfekantai privalo būti 2 tipo biocidai. Juos naudojant svarbi asmens apsauga - pirštinės ir akiniai. Po dezinfekcijos būtinas ir patalpos vėdinimas.
Kaip dezinfekuoti paviršius - Nacionalinis visuomenės sveikatos biuras yra parengęs gaires - rasti galite čia.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras rekomenduoja: kaip valyti namus ir kokias priemones naudoti- čia.

Paviršių dezinfekantams keliami reikalavimai pagal sudedamąsias dalis - čia




Komentarai

  1. mes perkam dezinfekcinius skysčius ir kitas priemones iš shop.manjana.lt, nes tenkina kiekio, kainos ir kokybės santykis

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą